3 gode råd til kærestepar der skal flytte sammen efter studietiden

Hvis du planlægger at flytte sammen med din kæreste, når studietiden er ovre, er der en række ting, du skal være opmærksom på – især, hvis det er første gang, du skal flytte sammen med en kæreste. Her får du tre gode råd til, hvordan det bliver den bedste studentergave i kan give hinanden.

Det er vigtigt, at du har forberedt dig grundigt, før du flytter sammen med din kæreste. Lige pludselig er det ikke bare dig selv, der skal tage stilling til indretningen, og det kan ende med at være skyld i kontroverser.

Hvis du vil være sikker på, at det ender som en succes, når I flytter sammen, får du her en række gode råd, som du kan følge. Du kan lade dig inspirere af dem, eller du kan følge dem, men det vigtigste er, at der er rene linjer, før I flytter sammen.

#1: Aftal, hvilke møbler I skal beholde

Det bedste, du kan gøre, hvis du vil undgå, at der opstår uoverensstemmelser i forhold til flytningen, er at aftale med din partner, hvilke møbler I skal beholde. Aftal eventuelt, at I hver især har et vist antal møbler og ting, som I gerne må beholde, selvom den anden ikke bryder sig om dem.

Noget af det, der oftest går galt, er, hvis I ikke kan blive enige om, hvordan hjemmet skal indrettes. Hvis du vil undgå, at du skal til at finde en ny kæreste via en datingside, er det derfor en god idé at aftale, hvad der skal beholdes, på forhånd.

#2: Sørg for at ordne lejligheden med det samme

Det er en god idé at få ordnet lejligheden med det samme, så det ikke ender med, at I aldrig får det gjort. Du kan få inspiration til ‘gør det selv’-projekter her. Hvis I ikke får ordnet det, før I flytter helt ind, så ender projekterne ofte med aldrig at blive lavet – og det vil være anledning til skænderier, som kunne være undgået.

#3: Aftal, hvornår I rydder op

Der opstår mange skænderier, fordi den ene part mener, at vedkommende rydder mere op end den anden. Sørg derfor for at aftale, hvornår I skal rydde op, og hvem der skal stå for det. I kan eksempelvis aftale, at I rydder op hver søndag sammen.

I kan også aftale, at I deler arbejdet op, så der én, der står for det den ene uge, og så er det den andens tur i den efterfølgende uge. Det vil betyde, at der er langt mindre diskussion omkring oprydningen, og så har I samtidig altid et rent og pænt hjem.