Derfor skal studerende melde sig ind i en a-kasse under studiet

Det er meget vigtigt, at studerende melder sig ind i en a-kasse under studiet. Dette skyldes, at man som studerende ofte har en lav indkomst og derfor har brug for hjælp til at dække sine udgifter. En a-kasse vil have en positiv effekt på din økonomiske situation. 

Dertil kan det også være svært at finde et arbejde, når man ikke har meget erfaring. Men med a-kasser for studerende vil du have mulighed for at få hjælp til at finde et arbejde efter studiet, samtidig med at du vil have en bedre chance for at blive ansat på grund af de forskellige fordele, der er forbundet med at være medlem af en a-kasse for studerende.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse for studerende er en arbejdsløshedskasse, der sikrer dig økonomisk, hvis du bliver ledig. Du skal være medlem af en a-kasse for at kunne få dagpenge under din ledighed. A-kasserne har forskellige vilkår for optagelse og for, hvor meget du kan få i dagpenge. 

Hvorfor skal man være medlem af en a-kasse?

Der er mange fordele ved at være medlem af en studerende a-kasse. For det første er det en god idé at have en a-kasse, hvis man gerne vil have et større netværk. Dette kan være vigtigt, hvis man gerne vil finde et nyt job, eller hvis man har brug for rådgivning omkring jobsituationen.

Derudover er det også en god idé at have en a-kasse for studerende, da de typisk har flere forskellige services, som kan være gavnlige for den enkelte. Eksempelvis kan nogle a-kasser tilbyde kurser og efteruddannelse, som kan være med til at gøre den enkelte mere attraktiv på arbejdsmarkedet.

Endelig er det også ofte billigere at være medlem af en studerende a-kasse end ikke at være det, især hvis man tager højde for de forskellige services, som de fleste a-kasser tilbyder.

Hvordan melder man sig ind i en a-kasse?

For at melde sig ind i en studerende a-kasse skal man først og fremmest have et cpr. nummer. Dernæst skal man have et NemID, så man kan logge ind på hjemmesiden til den a-kasse, man gerne vil være medlem af. 

Når dette er gjort, kan man logge ind på hjemmesiden, og herfra vil der være mulighed for at udfylde de nødvendige informationer for at blive medlem. Herefter vil der typisk være et gebyr for at blive medlem af a-kassen, som skal betales via netbank eller kreditkort. Når dette er gjort, er man officielt medlem af a-kassen, og herefter kan man begynde at bruge de forskellige services som for eksempel jobsøgning og rekruttering.

Der er mange grunde til, at studerende bør melde sig ind i en a-kasse under studiet. Det er dog ikke alle, der ved hvorfor, men forhåbentlig er du nu blevet klogere på, hvorfor det er en god idé.