Gode råd hvis du gerne vil give en bil i studentergave

Hvert år springer et nyt hold udklækkede studenter ud af gymnasierne landet over. I Danmark er det kutyme, at studenten modtager en form for gestus eller gave, når alle eksaminer er overstået, og den nye titel skal fejres.

Disse gaver kan komme i mange forskellige størrelser og former, og der er intet, der er rigtigt eller forkert. Gaverne afhænger meget af både familien og traditioner, og kan derfor være meget forskellige.

En meget populær gave, hvis der i familien gives større gaver til studenter, er at give en bil til studenten. Især brugte biler i den lavere ende af pris spektret er populære. I denne artikel kommer derfor nogle gode råd, man bør være opmærksom på, før man køber en bil i studentergave.

Det skal du være opmærksom på

En bil er en stor gave at give, og derfor er det også vigtigt at være opmærksom på nogle forskellige ting i forbindelse med bilkøbet. Eksempelvis er det vigtigt, når man køber en brugt bil, at man sikrer sig, at bilen ikke har restgæld eller andre problemer, som man kan komme til at ende med at hæfte for som køber.

For at undgå dette kan man benytte tjek nummerplade, hvorigennem man kan indtaste nummerpladen på den bil man har udset sig, og derigennem kan man tjekke, om alt er i orden med bilen. 

Modeller der tiltaler studenten

I forbindelse med at give en bil i studentergave kan det være meget forskelligt, hvilke modeller man overvejer at købe. I langt de fleste tilfælde vil en almindelig dansk økonomi, gøre det muligt at købe en standard biltype i en mindre størrelse. Herunder er især Volkswagen Up, Fiat 500, Toyota Aygo og lignende modeller populære.

Denne type bil er ofte at finde til fair beløb, når de er brugt, og derudover er det en god startbil til et ungt menneske. I nogle økonomier vil det være muligt at købe biler i større og dyrere modeller, og her vil valget også oftere afhænge af studentens favoritbil eller drømme startbil.

Biler som gave

Der kan godt herske en tvivl om det at give en bil i gave, for er det en utraditionel gave at give til en student? I nogle familier vil det være meget utraditionelt, hvor det i andre familier vil være helt almindeligt at give lidt større gaver.

Ofte kommer denne type spørgsmål til at handle om økonomi, og her er det vigtigt at huske, at der findes forskellige ønsker og rigtig mange forskellige prisklasser. Derfor kan det sagtens være muligt at finde en brugt bil til få penge, hvis man ikke ønsker at bruge for mange penge på denne type gave.

Derudover er det også muligt at gå sammen i familien om at give gaven, så der måske kan blive mulighed for at købe en bil til studenten, hvis det bare er det største ønske, der kan opfyldes.

Vigtigt at huske er dog, at en bil er ikke en almindelig gave, og det er en meget flot gestus, hvis denne type ønske opfyldes. Derfor behøver bilen ikke være den eneste mulighed, da mange studenter bliver glade for rigtig mange andre gavetyper.