Hvad kan du give den nyudklækkede student?

Har dit barn netop fået studenterhuen på eller er du inviteret til studenterfest hos nogen i den nærmeste kreds? Så er det er på sin plads at give personen en gave. De har trods alt lige overstået tre års skolegang og står overfor et nyt kapitel i deres liv. Det kalder på et klap på skulderen i form af en lille gave, stor eller lille.

Men hvad skal man give? Det er et stort trin i studentens liv og det vil du jo gerne honorere. Hvis du mangler inspiration, så læs denne oversigt og se hvad du kan glæde den nyudklækkede student.

Ting til studieboligen

For mange studenter er det næste skridt at flytte ud af barndomshjemmet. Men man mangler meget, når man flytter fra værelset ind i en hel studiebolig. Alt lige fra potter, pander, skabe, borde, stole og meget mere.

Du kan hjælpe personen lidt på vej ved at give både småting og større møbler til studieboligen. Det kunne f.eks. være sofaborde hos møbelkompagniet. Du kan også give køkkenting, så studenten har noget at lave mad med.

Et tilskud til jordomrejsen

Mange studenter bruger gerne sommeren på at tage på rundrejse rundt i verden. Det kan godt blive dyrt og det er ikke sikkert, at personen har sparet helt nok sammen.

Der findes stort set ikke nogen bedre gave end en god oplevelse, og det må en lang tur i udlandet bestemt betegnes som. Derfor er der ikke meget, som ville glæde studenten mere end et lille tilskud til rejsen. Du kan sagtens gå sammen med flere, så bidraget bliver lidt større. Så skal det nok blive en god tur.

Et smykke med stor betydning

I gamle dage var der tradition for at give studenter småting i fine materialer; en kniv af sølv, et cigaretrør af rav, en urkæde i guld. Hvis dette ikke lyder som noget for din student, kan du også markere dagen med andre ting.

Det kunne f.eks. være et ur, en ring eller en halskæde. Indgraver gerne gaven for et personligt touch.

Kig på ønskesedlen

Hvis du er i tvivl, så kig på ønskesedlen. Og hvis studenten ikke har skrevet en ønskeseddel til denne anledning, så kig på tidligere ønsker, som de har haft til jule eller fødselsdage. Hvis du opdager noget, som de endnu ikke har fået, vil de garanteret blive både glade og overraskede.

Find flere ideer til studentergaven her.