På forkant med studierne med e-learning

Den perfekte studentergave kan være svær at finde, men en gennemtænkt af slagsen får du med et e-learningsforløb. Hvis studenten ved, hvilken studieretning vedkommende stiler mod, kan den helt rette e-learning nemlig være en stor hjælp til studiestarten, som for de fleste kan være hård.

Er den studerende en smule på forkant, bliver alting således lidt nemmere i en periode, hvor der sker en masse nyt, der sender hjernen og sindet på overarbejde: Flytning til en anden by, start på et studie, mødet med en masse nye mennesker i nye omgivelser – og en litteraturliste så lang, at det kan tage pusten fra de fleste.

Hvad er e learning?

E’et i e-learning står for electronic. E-learning foregår nemlig elektronisk – og det er smart, fordi modtageren af din studentergave kun skal bruge tid og en PC eller tablet for at komme i gang. Samtidig kan han eller hun tage forløbet frem, når der er tid til det – og sætte det på pause, når der er brug for dét. Noget der er en kæmpe fordel i et liv som studerende, der byder på en masse spændende tilbud.

E-learning består af mange forskellige elementer. Lige fra videokurser og grafiske elementer, der gør indlæringen spændende og nem – til spil og film, der skaber adspredelse, så indlæringen ikke udelukkende finder sted gennem læsning. Noget der er rigeligt af på et studie i forvejen.

Der findes e-learning indenfor et væld af emner, så når du skal vælge et forløb til den nyudsprungne student, er det naturligvis vigtigt, du finder et emne, som vedkommende interesserer sig for eller som er relevant for det kommende studie.

Yderligere hjælp til studiestarten

Studiestarten er en stor ting i livet og der er mange ting, der skal være styr på. Fra lejlighed eller værelse i den nye studieby til selve det udstyr og de bøger, der skal anvendes på studiet.

Det hele er der mulighed for at hjælpe med gennem studentergaven:

  • Et gavekort til Saxo, så den kommende studerende kan få et tilskud til de mange (dyre!) studiebøger, der skal købes.
  • Praktisk køkkenudstyr til en student, som for eksempel en toaster eller kapsel-kaffemaskine.
  • Et gavekort til Nemlig, så den kommende studerende kan handle ind online på et tidspunkt, hvor tiden er knap.

Du kan også tilbyde praktisk hjælp i form af hjælp til at flytte, male eller gøre rent. Bor du tæt på, kan du forære vedkommende et klippekort til tøjvask eller aftensmad.

Det sidste er faktisk en helt klassisk ting at byde studenter på. Vidste du for eksempel, at studenterhuen i den sene middelalder blev båret af studerende, for befolkningen kunne se, at hér var tale om en lærd mand? Typisk læste de studerende dengang udelukkende teologi og med en studenterhue på hovedet, var man således en af Guds folk og fortjente således særbehandling. Mødte man en student, var det derfor skik og brug at invitere den studerende på et måltid mad eller forære ham noget, han kunne tage med hjem.

Og det samme kan du gøre. Hvis du ikke finder en anden god studentergave her på siden.