Vil du give studenten den ultimative gave i form af ny bolig, så kan advokathjælp være en god idé

Som studerende venter der sig en helt ny verden – så snart studiebøgerne er pakket væk, åbner virkeligheden sig. I visse tilfælde vil fremtiden indebære køb af bolig, opstart af virksomhed eller noget helt tredje, der kræver advokathjælp.

Hvis du kender en student, som planlægger at købe en bolig, opstarte virksomhed eller noget helt tredje, som kræver, at der er styr på tingene, kan et ‘gavekort’ til advokathjælp være en oplagt gave.

Det lyder måske ikke som den mest spændende gave til studenten, men ikke desto mindre vil det hjælpe vedkommende til at komme sikkert i mål med de planer, han eller hun nu engang har for fremtiden.

Få hjælp til lejekontrakten i forbindelse med forældrekøb

Mange studenter vælger at studere videre, og ofte er det nødvendigt at flytte til en anden by. Derfor vælger mange forældre at investere i fast ejendom, som efterfølgende lejes ud til barnet – et såkaldt forældrekøb.

Her kan det være praktisk at få en advokat til at udarbejde lejekontrakten, så der er helt klare linjer, ligesom begge parter med ro i maven kan skrive under, velvidende om at den gældende lovgivning på området er overholdt.

En lejekontrakt forældrekøb er således en god og praktisk gave, som kan sikre studenten en fremtid med tag over hovedet – og samtidig til en lav husleje, da det er forældrene, der ejer boligen. Lejekontrakten skal udarbejdes, så den indeholder alt det, sådanne kontrakter skal indeholde.

Et forældrekøb sikrer barnet økonomisk

Når barnet ikke skal bekymre sig om, hvorvidt SU’en rækker til at betale husleje og indskud, er der langt større råderum rent økonomisk. Det er naturligvis altid en fornuftig løsning at have et studiejob ved siden af studiet, men ikke desto mindre, kan det vente længere tid, hvis barnet flytter ind i en bolig, som er ejet af forældrene.

Det vil samtidig give forældrene ro i maven, fordi de ikke skal bekymre sig om, hvorvidt barnet har tag over hovedet og mad på bordet. Samtidig kan det ende med at blive en god forretning, hvis boligen ender med at stige i værdi.

Der er derfor god grund til at overveje at købe en bolig, som man efterfølgende lejer ud til sit barn. Det er altid en god idé at have en advokat med på sidelinjen i forbindelse med et boligkøb, da ejendomsmægleren udelukkende varetager sælgers interesser.